070 332 10 92info@salixodlarna.seRen energi med salix i egen regi

Exempel

Skapa artikel

För att skapa en artikel och publicera den som nyhet, klicka på länken Skapa nyhet.

Välj kategorin: Nyheter

Välj Utvald: Ja

Man kan också logga in på hemsidans backend och välja Content->Article Manager->Create New ifrån menyn.

Sedan är det bara att skriva text i editorn och slutgitligen klicka på Spara och stäng. Man kan också klicka på växla editor och skriva med ren html kod.

Man kan också editera en befintlig artikel genom att klicka på ”papper och penna” iconen till höger.

Bilder

För att lägga in en bild, så måste man ladda upp den till hemsidan. Det kan förslagsvis göras på hemsidans backend innan man skriver artikeln. Det kan också göras när man skriver artikeln i bild dialogen som öppnas med knappen nedanför editorn. Det bästa är om upplösningen är anpassad innan den laddas upp, eftersom en omskalning  av bilden inte ökar prestandan vid nedladdning. Sidan är 940 pixlar bred – 220 pixlar för menyn till vänster. Så 420-600 är bra.

Man laddar upp bilder via Content->Media Manager i menyn. Där finns knappen Ladda upp, och man får valet att välja en fil på hårddisken. Sortera bilderna i kataloger med namn efter artikelrubrik.

För att lägga in en bild i artikeln, klicka på Bild knappen under editorn och välj rätt katalog och bild, eller välj att ladda upp en ny bild.

En bild består av html tag: img

För att ändra storlek på en bild kan man göra som på den här sidan och sätt width=”400″ och height=”400″ i img taggen. Om du har den här sidan i editorn, klicka på växla editor och sök efter tulips.jpg.

Video

Ett bra sätt att lägga upp en video är att först publicera den på youtube.com.

Sedan kan youtube klippet infogas i artikeln genom att klippa ut länken youtube publicerat.

Länken klipps in genom att man editerar artikeln i html (blå html knappen i toolbaren eller växla editor) och klistrar in koden. Då blir det en fin video likt den nedan.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Inte läsbart? Byt text. captcha txt